torstai 25. huhtikuuta 2013

Oppilaiden tuotoksia

Tässä ryhmien tuotoksia 11.4 tunnilta.

b)      Nuorille suunnattu mainosteksti Hämeenlinnasta.

Hämeenlinna


Oletko vailla luonnon kauneutta, menevää nuorten menoa (kesällä ja juhlapäivinä) ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia? Mopoautot ja skootterit ovat aloitelleet pöristelyn näin lumen sulettua. Siitä tietää kevään alkaneen, ja Hämeenlinnan nuorien heränneen eloon.Hämeenlinnasta löytyy mm. Aulangon monipuoliset virkistys- ja harrastusmahdollisuudet luonnon puitteissa. Kesällä keskustan torilta saa parhaat jäätelöt ja niistä voi nauttia kirkkopuistossa, joka illan myötä muuttuu nuorien juhlimispaikaksi (kike). Olet varmasti tervetullut mukaan rientoihin, eripaikkakuntalaiset tuovat piristystä menoon! Jos nälkä yllättää, suosittellemme Fresnoa, Popinoa tai Pancho villaa. Jos sinulta löytyy taskusta vain pari euroa, voit suunnata katseesi Subwayhin, mäkkiin tai vaikkapa Hämeenlinnan korkeatasoisiin kebab-, ja pizzapaikkoihin. Nämä kaikki löytyvät myös keskustan läheisyydestä.


Tervetuloa Hämeenlinnaan!


Hämeenlinna - nuorten kaupunki

Hämeenlinna on kauniiden luonnonmaisemien ja vesistöjen äärellä oleva kaupunki. Hämeenlinna on nuorille ystävällinen kaupunki, jossa on useita nuorisotiloja ja muita ajanvietepaikkoja. Hämeenlinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten monipuoliset urheilun ja liikunnan harrastamisen mahdollisuudet sekä virkistysalueita kuten puistot ja metsät. Hämeenlinnan tunnetuin virkistysalue on Aulanko, jonka keskellä on näkötorni. Hämeenlinnassa kaupat ja pikaruokalat ovat lähellä.

c)       Pohtiva teksti, jossa  käsittelette suomalaisuutta ja suomalaisia arvoja.


Suomalaiset tunnetaan hiljaisena kansana. Suomalaiset itse kuvailevat itseään ujoiksi mutta sisukkaiksi. Suomi on hyvinvointivaltio, joka näkyy suomalaisten jokapäiväisessä elämässä muun muassa tasokkaana koulun käyntinä.
Suomalaisissa kouluissa on pienet opiskeluryhmät verrattuna usean muun maan opiskeluryhmiin. Tämän ansiosta jokainen suomalainen oppilas saa ensiluokkaista opetusta. Suomessa oppilaat saavat ilmaisen kouluruoan ilmaisen opiskelun ohessa. Peruskoulussa kaiken opiskelumateriaalin saa ilmaiseksi. Oppilaiden mielestä peruskoulu ja opiskelu on suomessa keskimäärin helpompaa kuin muualla. Suomessa käytetään vähemmän tietotekniikkaa opiskelussa, verrattuna esimerkiksi opiskeluun Englannissa.



SUOMALAISUUS
Suomalaisia tapoja ovat saunominen, metsästys, marjastus, sienestys ja kalastus. Suomessa järjestetään kännykänheitto-, eukonkanto-, suopallo- ja saappaanheittokilpailuja. Joulupukki asuu Suomen Lapissa.
Useissa suomalaisissa peruskouluissa on sisäilmaongelmia, esim. syöpää aiheuttavaa asbestia sekä pah -yhdisteitä. Kouluissa on paljon kokeita ja testejä. Peruskoulusta saa hyvän perussivistyksen. Kouluissa on käytössä paljon erilaisia oppimateriaaleja, kuten tietokoneita.
Suomessa on neljä vuodenaikaa. Talvella on paljon pakkasta ja lunta. Suomessa on paljon järviä ja metsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti